HOMEJLCCNews & Topics(一覧)H24年度JLCC集中講義「文化コミュニケータ基礎論II」

H24年度JLCC集中講義「文化コミュニケータ基礎論II」

7/4(水)、 9(月)の2日間、リュブリャーナ大学重盛千香子先生による集中講義(「文化コミュニケータ基礎論II」)が行われました。異文化コミュニケーションの理論と実践を通して、どうすればより良い文化コミュニケータになることができるか学ぶことができました。また、外部からアクターにもお出でいただき、学生が行う異文化交渉のスキットに参加していただきました。

<授業概要>
Readings and discussions designated to understand basic concepts of intercultural communication, laying emphasis on "Japanese" ways of thinking and doing things. Special consideration for what is typical and what is individual. Some simulated situations are given for problem-solving. After some time for basic research, each student will act as a cultural communicator/ negotiator.

DSC00013.jpgDSC00017.jpg

DSC00019.jpgDSC00049.jpg